Skip to main content

Vanuit het bestuur; Nieuwe shirts voor seizoen 2024-2025

By 8 januari 2024februari 2nd, 2024Geen categorie
Hier is ‘ie dan…
Het definitieve ontwerp van ons nieuwe shirt! ❤️🤍
Wij vinden het in ieder geval een 10/10.

De laatste weken is de kledingcommissie, bestaande uit Ingmar en Zico, druk bezig geweest met het ontwerp van het nieuwe shirt. Na een korte flirt met een ander merk werd geconcludeerd dat Hummel het meest betrouwbaar was, zoals ook de laatste 6 jaar is gebleken. Nadat het contract begin december werd getekend was het tijd om met een creatieve blik te kijken naar een nieuw ontwerp, waarbij we denken dat we – zoals jullie van ons gewend zijn – een bijzonder origineel shirt aan jullie mogen presenteren, dat slechts door weinig clubs in het amateurvoetbal geëvenaard kan worden en waar zelfs mening profclub jaloers op is.

Het nieuwe thuistenue zal een iets donkerder rode kleur kennen dan tot nu toe gedragen werd. Daarnaast is er een patroon van blokjes in verschillende kleuren rood verwerkt in het shirt, waarbij deze blokjes zullen vervagen. Bovendien is het logo, het nieuwe clublogo welteverstaan, niet langer in het shirt gedrukt, maar zal het middels een siliconenopdruk echt op het shirt zitten.

Na meerdere adviezen is ervoor gekozen om de seniorenelftallen van shirts met korte mouw te voorzien, waarbij er opnieuw gebruik gemaakt kan worden van een rood ondershirt, welke bij aanvang van het nieuwe seizoen bij Zico besteld kunnen worden. Onze jeugdteams daarentegen zullen shirts met lange mouwen dragen. We hebben uiteraard alle begrip ervoor dat sommigen het één prettiger vinden dan het ander, maar de kledingcommisie heeft deze keuze doordacht en na goed overleg gemaakt.

Als we kritisch kijken naar het nieuwe shirt vallen ook een aantal andere dingen op in het ontwerp. Zo keert bijvoorbeeld na heel wat jaren het klassieke kraagje met twee knoopjes terug. Dit is gebaseerd op het uittenue van Telstar en het derde tenue van Go Ahead Eagles . Het vertrouwde Limburgse vlaggetje op de achterzijde van het shirt en het kenmerkende ‘Sjilvend’ is net als in de vorige shirts ook in dit shirt verwerkt.

Tot slot heeft de kledingcommisie ook voor een nieuw ontwerp van de rugnummers gekozen. De voetbalkenner herkent dit lettertype, want het is gebaseerd op dat van het Nederlands Elftal tijdens het EK in 2008 en het WK in 2010.

Het blijft natuurlijk altijd een kwestie van smaak, maar we hopen dat het nieuwe shirt door al onze spelende leden met trots gedragen zal worden.

Olympia