was successfully added to your cart.

Wedstrijdverslag Schinveld/Arx ICT 1 – VV Born 1 (1-3)

Door: Zico Bock

Prachtdoelpunten helpen effectief VV Born aan zege

VV Born heeft in het uitduel met Schinveld/Arx ICT opnieuw weten te winnen. De ongeslagen koploper bleek uiterst effectief en wist dankzij drie fraaie treffers met 1-3 te winnen tegen een geplaagd Schinveld/Arx ICT, dat haar huid duur verkocht.

Na drie nederlagen op rij ontving Schinveld/Arx ICT, onder toeziend oog van veel toeschouwers, de trotse koploper in de 4e klasse C. Een jonge ploeg, dat dit seizoen attractief en aantrekkelijk voetbal speelt.

Hierdoor besloot Schinveld/Arx ICT-trainer Gerard Zweerink dat deze tegenstander met veel geweld bestreden diende te worden. Dit was dan ook het spelbeeld in de openingsfase.

Mede dankzij enkele forse overtredingen en de werklust van de thuisploeg leken de gasten maar niet in hun spel te komen. Zo creëerden zij geen enkele kans en was het juist Schinveld/Arx ICT dat gevaarlijk werd.

Zo werd halverwege de eerste helft Sander van Beurden diep gestuurd. Oog-in-oog met doelman Prince Kwankye Pong bleef de bal op de lijn liggen en kon deze op het nippertje worden verwerk tot hoekschop.

Ook een ingeschoven Marco Hanssen en Karim Askour hadden de mogelijkheid hun ploeg op voorsprong te schieten, maar Kwankye-Pong hield zijn doel schoon.

De eerste keer dat VV Born voor het doel van de tegenstander kwam, was het meteen raak. Na een prachtige voorzet vanuit rechts, was de afronding nog een stuk fraaier. Zo nam Remco Peeters de bal in één keer op zijn slof en schoot het leer perfect in de lange hoek. Hiermee bracht hij zijn ploeg op een 0-1 voorsprong.

Na rust zou de thuisploeg op jacht gaan naar de gelijkmaker. Met het invallen van Jorrit Haest werd er meer diepgang op de flanken gecreëerd.

Het was dan ook diezelfde Haest die vlak naar rust aan de basis stond van de gelijkmaker. Na een lange rush over de rechterkant zette hij de bal strak voor en was het clubtopscorer Sander van Beurden die de bal bij de eerste paal binnen gleed: 1-1.

Hierna was het toch VV Born dat de touwtjes in handen nam. Zo kwam er veel druk te staan op de Schinveld-defensie wat resulteerde in een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Met enig fortuin – de bal belandde via de paal op de rug van doelman Dylan Sturmans – wist uitblinker Kevin Dohmen de bal over de muur in het doel te lepelen: 1-2.

Nu moest Schinveld weer aan de bak en kreeg Sander van Beurden de kans op de 2-2. Ook werd centrale verdediger Glenn Peeters naar voren gestuurd. Hierdoor ontstond er meer ruimte achter de defensie, waar VV Born in de slotminuut nog eenmaal van profiteerde. Na een fraaie versnelling behield Dohmen het overzicht en bediende Remco Peeters op maat die, net als bij de eerste treffer, de bal haarfijn in de lange hoek schoot en hiermee Born aan een 1-3 overwinning hielp.

Vier nederlagen op rij. Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt hekkensluiter Sporting Sittard ’13 op bezoek, een tegenstander waar Schinveld het traditioneel lastig tegen heeft. Drie punten zijn noodzakelijk om aansluiting te vinden bij de middenmoot, waar de verschillen zeer klein zijn.

Foto: Keanu Theunissen
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!